HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A szuicid birka

2010.04.04. 10:47 Strici

Most akkor lehet engem pofán köpni.  És hullagyalázással vádolni.  És azzal is, hogy beálltam a bulvárbirkák sorába.

De minden intelem ellenére csupán egy rövidke kérdést teszek föl:

Mi a fenéért kell minden közéleti személyiségnek luxuskurvába/bájgúnárba szerelmesnek lennie életének egyébként végre gondtalan korszakában?

Ugyanis öngyilkosnak lenni nagyon izgalmas. De nem ilyesmi miatt. Mégis, mindig az ilyen nők/pasik miatt ontunk hiába vért.

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr571893466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rókakígyó 2010.04.04. 11:39:09

Csak idézni tudok: A Klauval való kapcsolat önmagában is ok lehet az öngyilkosságra.

igaziatommaki 2010.04.04. 12:30:10

Strici! Miért gondolod, h a Claudia miatt lett öngyilkos? Most mondta a Tv vhol, hogy súlyos depiben szenvedett és a családjában is több önygilkosság előfordult már. És állítólag nagyon szerelmesek voltak egymásba, nem volt félrecsalás, féltékenység...
Egyébként meg minden közéleti szereplőnek úgy kell, akinek kiszeltünci,sarkakata,zimánylindus, valóviláganikó...stb kell!

A Tyne folyó déli partja 2010.04.04. 12:46:39

@igaziatommaki: én is ezt akartam kérdezni...honnan tudod, h. miért? gondolom, nem ismerte a jelenlevők közül senki személyesen. de ha igen is: nekem speciel kettő darab volt gimis osztálytársam lett öngyilkos. mindkettő olyan, h. az életben nem gondolta volna róluk senki...

intuitive 2010.04.04. 17:06:12

igen, nekem is az jutott eszembe, hogy honnan tudod vagy miből gondolod, hogy párkapcsolati problémák miatt tette?

az öngyilkossághoz szerintem (főleg ha valaki akasztja magát) elég nagy elszántság kell ebben az esetben. valahogy nem tudom elképzelni (annak ellenére, hogy nem ismertem őt), hogy egy esetlegesen félresikerült kapcsolat miatt megöli magát. azt sokkal inkább, hogy ha voltak is problémák a szerelmi életével, az növelhette a depresszióját, de nem hinném, hogy ez volt a kiinduló ok. valahol sokkal mélyebben lesz az és sokkal régebbről jövő...

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.04.04. 18:21:09

@intuitive: Akkor kicsit jobban kifejtem, mire is gondolok. Ugyanis nem vettétek észre, hogy nem írtam nevet, mert a konkrét eset csupán a kiinduló pont volt.

Tehát - megválaszolva a saját kérdésemet - azzal kezdem, hogy az egyén társadalmi helyzete sok esetben a státuszértéket kifejező emberi kapcsolatokat is jelenti. Egy befutott ember könnyedén tagadja meg korábbi kapcsolatait, és alakít ki olyanokat, amelyek nyilvánvalóvá teszik, hogy most már hová tartozik. Vagyis nemcsak az öltözködésében, gépkocsijának márkaválasztásában, szabadidejének eltöltésében nyilvánul meg az ő státuszértéke, hanem a párválasztásban is.

Az így választott új társ természetesen sokkal többet tud, mint a régebbi: okosabb, gyakran műveltebb, (sokkal) fiatalabb, szexuálisan izgalmasabb és ügyesebb, valamint - itt a lényeg - mindennel tud szolgálni, ami az új jövevénynek szükséges. Gondosan figyeli ugyanis, mire van a másiknak szüksége, mit szeretne hallani, és - ameddig érdekei úgy kívánják, de csakis addig - szinte hibátlanul játssza a - de hiszen minden lélegzetünk közös című - szerepet. Talán még egy kicsit szereti is a másikat, bár ha már az érzelmek is bejátszanak, akkor inkább hibázik.

Mivel a szerepjátszás nagyon tetszetős, és a szerepjátszó gyorsan beépül a másik lelkébe a droghoz hasonlatos függőséget hozva létre, amikor a kapcsolat "lebukik", még edzett lelkek is az öngyilkosságon gondolkodnak.

Hát még, aki messziről jött...

intuitive 2010.04.04. 19:50:10

igen, értem, amit írsz és önmagában véve több pontban egyet is értek vele. viszont az ember, ha egy adott dolognak aktualitása van, akkor önkéntelenül is arra a dologra asszociál, nevek nélkül is.

csak azért, mert ez a jelenség létezik (vagy nagyobb az előfordulási arányszáma az utóbbi időben), még nem következik az, hogy d.d. is azért keseredett el ennyire, mert nem tudott feldolgozni egy koodependencián alapuló, kipukkant illuzióbuborékot. és persze könnyen lehet, hogy mégis ez volt az ok. nem vitázni szeretnék, csak szerintem attól, hogy neked is és nekem is van egy teóriánk, még messze nem lettünk okosabbak azzal kapcsolatban, hogy _valójában_ mi zajlott le az életében, ami idáig vezetett. és nemcsak d.d. kapcsán igaz ez, hanem úgy általában véve is.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.04.04. 20:46:34

@intuitive: Kétségkívül csalfa vagyok kissé, de a jelenség lényegét tekintve tudunk néhány tragikus példáról. Így pl. Sós Imrének, a Ludas Matyi című film főszereplőjének, vagy Domján Editnek az öngyilkossága - nem is beszélve az első magyar szépségkirálynőről - például jól mutatja a státuszváltás nagyon-nagyon nehezen feldolgozható, és az élősködők által e feldolgozást még inkább nehezítő jellegét.

intuitive 2010.04.05. 11:30:01

@Strici: igaz. ettől függetlenül, még mindig úgy gondolom, hogy több összetevője (lehet)/van egy öngyilkosságnak. szerepelhetett közöttük a státuszváltás problémája, de nem hiszem, hogy ez volt az egyetlen ok. a depresszió egy nagyon alattomos betegség. több irányból izmosítja magát és sok lehetőséget ad a negatív (és sok esetben nem is valós) projektálásra. tapasztaltam...

kicsit furcsán érzem magam, hogy (sokadmagammal) mennyire foglalkoztat ez az ügy, holott nagyon jól tudom, hogy bármit is jelöl meg majd a média vagy bármilyen személy és közösség hetekkel később az öngyilkosság (feltételezett) okának, az csak egy/két/sok álláspont lesz valamiről, amiről csak egyvalaki tudja az igazat, ő pedig már nem fogja tudni megmondani.

A Tyne folyó déli partja 2010.04.05. 14:13:55

@intuitive: egyetértek. szerintem ennek soha nem egy oka van. annál kicsit összetettebb.

2010.04.07. 17:55:52

OFF
A birkákat lelövik, ugye?
Egy amerikai helikopterről készült felvétel Irakban, ahol pár fegyverest likvidálnak, de a szórásba belekerült több gyerek is, és egy Reuters-újságíró a sofőrjével, az újságíró azért, mert a teleobjektívjét nézték rpg-nek a katonák. :(

www.youtube.com/watch?v=LF9P5vIzYyE
www.youtube.com/watch?v=o2wvxcM6YN4&feature=related

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.04.13. 13:07:37

Azt hiszem, ide kívánkozik egy vicc:
OKNYOMOZÁS
A nyomozó kérdi a csinos titkárnőt:
- Hölgyem, nincs valami ötlete, miért ugrott ki a főnöke az ablakon?
- Sajnos nincs. Pedig olyan kedves ember volt. A múlt hónapban vett nekem
egy igazi
szőrmebundát, a múlt héten egy igazi sportkocsit, ma pedig egy igazi
gyémántgyűrűt. Aztán
mondta, hogy szeretne lefeküdni
velem, mit kérek cserébe?
- És mit mondott neki?
- Azt, hogy az irodában mindenki 50 dollárt szokott adni ...
süti beállítások módosítása