HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

Birkafos

2011.09.02. 14:05 Strici

Fosós korszakomat élem. Vagyis az utóbbi időben többször volt/van hasmenésem. A hasmenés rossz dolog, mert ha éppen nem vagy klozetközelben, és rád jön a szapora… de hadd ne részletezzem.

A minap a körúton járva a Herbária nevű gyógynövény-kufár cég randa, papírzacskós teáit pillantottam meg a kirakatban. Az egyikre azt írták gyárilag, hogy málnalevél tea, és hogy ez pont jó a hasmenésre. Többet alig írtak rája, de még annyit igen, hogy bővebb információt a cég honlapján – www.herbaria.hu – lehet megtudni erről a csodáról.

Meg is néztem a honlapot; ha lehet fokozni, rusnyább, mint a zacsi, amiben a tea van. A honlapon még kevesebbet tudunk meg a málnalevél teáról, mint a zacsiról. Ezt követően gugli barátom segítségével tudtam meg, hogy a málnalevél tea a kismamák elixírje, és vesegörcs ellen javallott.

Na, erre már csak felhívtam a Herbáriát, hogy mámmeg mi a repedt rossebb van, mert én csak azt szeretném tudni, hány kupica málnevél teát ihatok per nap, mert ha sokat iszom, esetleg félő, hogy az összes honi málnatenyésztő csődbe megy, lévén én leszek a legszaporább.

Aszongya a cégbéli főgyógyszerész, hogy ne a baba-mama honlapoknak higgyek, hanem nekik, mert ők csak hiteles forrásból közölnek információt. De hát pont erre vagyok felizgulva… hogy tőlük tudjak meg többet a cuccosról. Aszongya, hogy mivel a gyógynövény élelmiszer, és a törvény értelmében az élelmiszerek hatását és adagolását tilos feltüntetni, ezért többet nem mondhatnak és nem írhatnak le. Mert pl. a kávé dobozán sincs feltüntetve, mennyi a napi ajánlott adag. Na igen, de a kávé hatása közismert, a málnalevélé meg nem.

Nem hagyom magam, felhívom a  Herbária vezérigazgatóját is, aki megerősíti a kolléganőjét: valóban, az Európai Unió jogszabályai tiltják egyéb információk közlését. Orvos barátom szerint arról van szó, hogy a gyógyszerek gyártói lobbiztak ügyesen: nem szabad tájékoztatni a fogyasztót, nehogy kevesebb bogyót vásároljanak.

Hát akkor csakazértis megfőzök egy adag málnalevél  teát. Megiszom, aztán vagy fosok tovább az anyagtól, vagy nem.

A dicső európaiságunktól azonban már megint befosok.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr163197746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rabyn 2011.09.02. 21:29:59

:DD Tényleg kismamáknak szokták ezt a teát ajánlani. Én hasmensére továbbra is a széntablettát ajánlom:D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.09.03. 08:48:57

biztos a mosatlan szőlőtől van.
hasonló cipőben jár lenkei a vitaminjaival. baszogatják, hogy a vitamintúladagolás halálos. bírság, egyebek.

uni1002 2011.09.04. 18:11:07

Az Aldiban vettem egy félkilós zacskós sós mogyorót. (akciós)
Mit látok a hátulján? Nem vicc, unió:
"A termék nyomokban mogyorót tartalmazhat!"
Jó, hogy figyelmeztettek...
süti beállítások módosítása