HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A várakoztatott birka

2010.05.09. 20:39 Strici

"Különben pedig teljesen mindegy,
mit hiszünk, a vélekedések nem változtatnak a tényeken.
A magyarázatokkal csak kiutat keresünk,
pedig elég lenne, ha azt tartaná fejben az ember,
miért is csinálta maga köré a zűrzavart,
amiből szabadulni akar."

Régóta tudod, hogy ez ilyen. Hogy nem számítasz embernek, csak gép vagy. Gép, az egyik gép a sok közül. Gép, amelynek ablakot lehet nyitni, és ha éppen kedve szottyan a másik gépnek, akkor válaszol.

De mi van, ha Te nem gépnek tekinted őt? Ha feltételezed róla, hogy ő ember, és ahogy meglátod őt az ablakban, válaszolsz neki?

És aztán vársz. Várod, hogy ő is válaszoljon Neked. És csak bambulsz az ablakra, arra az egyre, ami nálad nyitva van, mert először örömmel, aztán reménykedve, majd makacsul, végül rettegve várod, hogy ő is válaszoljon.

Ismét rájössz, hogy nem vagy fontos. Nem vagy fontosabb, mint az a másik öt, aki nála az ablakokban van, és szintén vár. De lehet, hogy ők már megszokták ezt a poklot, a várakoztatás poklát. Vagy észre sem veszik, hiszen náluk is hat ablak van nyitva, hat gép, amelyeknek időnként válaszolnak.

Igen, régóta tudod, hogy a csetelés nem beszélgetés. A csetelés csupán jelenlét, afféle készenléti üzemmód, amely időnként az életjelenséghez hasonlót produkál. Hiszen ő már nem is emlékszik, mit írt Neked az imént.

Ha pedig szólni mersz, akkor az van fölháborodva, az értetlenkedik, aki várakoztat. Hiszen itt van ő, csak éppen levelekre válaszol, telefonál, játszik, tanul… és amikor egyiket sem, akkor válaszol. Vagy Neked, vagy másnak.

Pedig most is szépen indult. Fölkeltettétek egymás figyelmét, még valamiféle vonzódás is kialakult, barátkozás-féle. Ráadásul először Ő hívott a csetre, s Te örültél, meghatódtál.

Hát kár volt. Most persze mentegetőzhetsz, hogy nem tudhattad előre. Tudtad. Mindig így van ez, aki meg már párszor megpusztult a várakoztatástól, az nem megy a csetre, csak ha életveszélyt jelez valaki.

Megnyitod a csetet, hátha megértette, hátha ablakot nyit Neked.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr751986784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.05.10. 17:59:19

a csetelés nem okoz nagy fizikai fájdalmat.

Ogre33 2010.05.10. 19:30:01

Tetszik a poszt, és még igaz is :)

ildsisy 2010.05.10. 20:08:54

Rossz az az érzés, mikor az ember lesi, ég-e a kis lámpa, ott van-e, jelentkezik-e... még reménykedik az ember, aztán előbb-utóbb megnyugszik, (de az elég később van...)rá jön: vége.

-Ani- 2010.05.11. 15:25:49

Hm.. ahelyett, hogy kezünkbe vennénk egy könyvet, vagy megnéznénk egy jó filmet... :)

ildsisy 2010.05.11. 19:55:04

@-Ani-: Most ez az időszak következett. Valamikor rengeteget olvastam, de most a korszerű technika győzött... :)

Rabyn 2010.05.11. 23:27:12

Amióta megtanultam gyorsan gépelni, sőt azt hiszem már korábban is, mindig több csetablak volt nyitva nálam. Tudok egyszerre többfelé figyelni, akkor is ha mindegyik beszélgetés fontos. Tudok szinte rögtön válaszolni, (mondjuk 5-10másodpercen belül).
Most is nyitva van két msn ablak meg a fészbúk és, ahol épp beszélgetek, sőt még ide is írok éppen.
Azt hiszem csak többfelé figyelés kérdése az egész.
Ja és amit sokan elfelejtenek, a cset nem pótolja az élő beszélgetéseket. Sokan azt várják tőle, hogy pótólni fogja, de nem.
Mert ha szeretsz valakit és meg akarod kérni a kezét nem cseten fogod, ha gyereked lesz nem cseten jelented be a párodnak, ha valami nagy baj van, nem cseten fogod elmondani, hanem felhívod telefonon, ha nagy öröm ér akkor is telefonálsz (hiszen rögtön el szeretnéd mondani), hogy találkozzatok hadd meséld el neki, hogy...
A cset, msn, e-mail csak kapcsolat tartási forma, a fontos dolgok nem ott történnek.

mldrv 2010.05.31. 20:54:15

"a fontos dolgok nem ott történnek."

ez úgy látszik egyénfüggő :) nekem a chat ennél fontosabb :P

Stricinek: nem biztos, hogy 6 másik ablak van nyitva. engem is nyaggattak már ilyen hülye feltételezéssel, pedig csak nem mindig ülök a gép előtt, időnként felkelek, úgy egészségesebb is;
annak nem látom semmi értelmét, hogy 6 géppel beszéljek :)

A Tyne folyó déli partja 2010.05.31. 21:03:27

@mldrv: erről az jut eszembe, h. évekkel ezelőtt, mikor még nem is chateltm (most meg már nem), akkor nekem emilen írta valaki, h. miért nem válaszolok. mert nem ültem ott a gép előtt folyamatosan....
süti beállítások módosítása