HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A kormánytisztviselő megölné a birkát

2011.01.07. 17:19 Strici

Ezt elképzelni sem tudtam volna.

De tényleg nem.

Hogy már itt tartunk.

Az állam fejesei a közelmúltban kitalálták, hogy a cégek adóbevallását, mérlegét, stb. elektronikus formában is közzé kell tenni. Ez nem ám ingyér van; 3 000 forintot kell befizetni valami számlára, aztán ki kell tölteni egy űrlapot, beleírni egy erre a célra kapott, 16 számjegyű kódot, és a dokumentumokat el kell küldeni egy emilcímre vagy hová.

Van egy cégem, amelynek 1997 óta se bevétele, se kiadása nincs, egy nagyon lelkiismeretes könyvelő barátom a nevemben minden esztendőben benyújtja a szokásos nullás bevallást. Eddig ezzel semmi gond nem volt, tavaly (2010) tavaszán is szólt, hogy utaljak át a hosszúnevű minisztériumnak 3 000 pénzt. Mivel az én számlámon éppen akkor egy vas sem volt, 85 éves édesanyámnak a számlájáról utaltam a zsét.

Karácsony előtt pár nappal (mert mikor, na mikor?) kaptam egy értesítést az Apehtől, hogy nem nyújtottam be az elektronikus lószart, január 10-ig tegyem ezt meg, mert különben…

A könyvelőm szabin volt, ezért tegnap szólt, hogy baj van, beszélt az Apehhal, mert az adóhatóságnak nincs meg a visszaigazolása arról, hogy befizettem a három rongyot.

Ennek a visszaigazolásnak emilben kellett volna megérkeznie. De nem érkezett meg.

Sebaj, gondoltam, majd gyorsan megoldódik ez is, mint minden. Felhívtam az Apehot, a csajszi egyrészt megnyugtatott, hogy több száz ügyfél panaszkodott, hogy mindent beküldött, mégis kapott értesítést, másrészt elirányított a hosszúnevű minisztériumhoz, onnan pedig egy másik kedves ügyintéző a Magyar Államkincstárhoz.  

Felhívtam hát a MÁK-ot, ahol a pasi azt mondta, tudnak utólag küldeni egy újabb igazolást, csak mondjam meg a 16 jegyű számot.

Mondtam, honnan tudnám? Ő pedig anélkül nem tud segíteni. Gondoltam, ha ő nem, akkor a főnöke igen. Hiszen az állam és a nép közötti alapvető jogi előírás a jóhiszemű együttműködés. Minden más adatot tudok, ezt a 16 jegyűt nem.

Kapcsolta is a főnökét, egy csöppet sem kedves nőt. Neki is elbúgtam a bánatomat, mire a nő közölte, hogy a törvényi rendelkezések szerint neki kérni kell a 16 jegyűt. Mondtam, hogy tudomásom szerint ez nem törvény, hanem csak rendelet, a törvény a jóhiszemű együttműködést mondja ki. Márpedig a magasabb rendű jogszabály erősebb, mint az alacsonyabb rendű. Ráadásul nem is értem, hogy ha az államhoz befolyt a zseton, miért nekem kell csatolni bármit is? Ami egyszer az államnak megvan, miért kéri ismét és ismét?

Erre azt mondta a nő, hogy neki, mint kormánytisztviselőnek, azt az előírást kell betartania és végrehajtania, aminek része, hogy csak a 16 jegyű szám ismeretében küldhet újabb emilt. Ő minden előírást betart.

- Ha mondjuk, az lenne a törvényben, hogy engem meg kell ölnie, akkor megölne?
- Igen.
- Ha mondjuk, az lenne a törvényben, hogy minden zsidót meg kell ölnie, megölné őket?
- Igen.
- Megismétlem a kérdést:   Ha mondjuk az lenne a törvényben, hogy minden zsidót meg kell ölnie, megölné őket?
- Igen.
- Köszönöm, nincs más kérdésem Önhöz.

Aztán felhívtam anyu bankját. Elmeséltem, mi történt, vagyis hogy potenciális tömeggyilkos már főnök lehet a magyar közigazgatásban. Azonnal előkeresték a 16 jegyű kódot.

Visszahívtam a MÁK-os ügyintézőt, részvétet nyilvánítottam a főnöke miatt, majd bediktáltam a 16 jegyűt.

Mondta a pasi, hogy most már okés, küldi is a visszaigazolást. Mondtam, hogy új szolgáltatóm van,  más az emilcímem.  Mondta, hogy csak a régire küldheti. Kérdezte is, mi a régi. Mondtam egy címet, kiderült, hogy nem az van az eredeti papíron.  Az is kiderült, hogy olyan szolgáltatóhoz tartozó emilcím van rajta, amelyiknél nekem sosem volt postafiókom. Márpedig – állította váltig a pasi – ha azt akarom, hogy új emilt küldjön, akkor vagy erre a címre küldi, vagy ismét befizetek három rongyot, stb. Mindezt egy munkanappal a határidő lejárta előtt.

Na ekkor kezdtem úgy üvölteni, ahogy nem egy birka, hanem egy bölény. Utólag bocs.

Majd eszembe jutott, hogy hátha a könyvelőé az emilcím, hiszen mindent ő intézett. Tényleg az övé volt, meg is kapta most a visszaigazolást, csak éppen megnézni nem tudta, mert azt csak egy Mokka nevű, mindössze 30 napig ingyenes programmal lehet, márpedig a 30 nap már régen lejárt. De nem is kell megnéznie, csak csatolnia. 

Én meg még gondolkodom, csatoljak-e egy feljelentést a MÁK-os csaj ellen. Azért sokáig nem fogok rágódni ezen.

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr852567902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igaziatommaki2 2011.01.07. 18:52:01

Úristen!Strici ez igaz? amit a nő mondott? Felvetted vagy tudod vhogy igazolni vagy csak kettőtök közt zajlott a telóban! Ez szinte hihetetlen...A 21. században...Bár ha vkinek ugye még fasiszta példaképei is lehetnek...

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.01.07. 19:01:05

Mit gondolsz, miért kérdeztem meg kétszer?

2011.01.07. 19:28:57

Nebazz, Strici, mi értelme van kínlódni és költeni egy olyan cégre egy piacgazdaságban, ami 14 éve nem működik? :-O Csak nem az adószám miatt kell, hogy számlagyárat üzemeltethess otthon, vagy esetleg áfát körhintáztattok a haverokkal, te rosszcsont? :)).

Szerintem amire te gondolsz, az nem bevallás, hanem a számviteli törvény által előírt éves beszámoló. Egyébként attól függetlenül, hogy nincs bevétele a cégnek, bizonyos bevallások, adatközlések, nullás nyilatkozat beadására még köteles lehet. Ráadásul bizonyos esetben fizetheted ott minimálbér után a járulékaidat, akkor is, ha nincs onnan jövedelmed. Tehát szerintem inkább szüntesd meg, mert lehetnek belőle nagyon komoly gondok.

Ami a poszt lényegi részét illeti, sajnos valóban megengedhetetlen ez a stílus, de abból a szempontból igaza volt a nőnek, hogy a kormánytisztviselő vagy bárki más, aki jogszabályt alkalmaz, az nem mérlegelhet, kivéve akkor, ha megengedő a jogszabály az adott kérdésben. Természetesen, ha nem ért egyet a tisztviselő az alkalmazandó jogszabállyal, megvan az a lehetősége, hogy megszüntesse a munkaviszonyát.

Mi lett volna a helyes kommunikáció a főnök részéről?

„- Ha mondjuk, az lenne a törvényben, hogy engem meg kell ölnie, akkor megölne?
- Nézze, Strici úr, semmi értelme, hogy ilyen nonszensz feltételezésekkel foglalkozzunk, szerintem térjünk vissza inkább az Ön aktuális ügyéhez, amivel kapcsolatban a jogszabály egyértelműen kimondja, hogy…, és ettől érvényesen eltérni sajnos nem lehet stb.”

A másik meg, gondolj arra, hogy ez a szigorú szabályozás téged is véd. Pl. nem tudom, mit szólnál, ha én megszerezném pár adatodat, az alapján kérnék egy új jelszót a céged ügyfélkapus hozzáféréséhez, aztán poénból telenyomnám milliárdos fizetendő áfa-bevallásokkal a cégedet… Az ilyenek elkerülésére jók ezek a szabályok, még ha gyakran kukacoskodásnak tűnnek is.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.01.07. 19:37:30

baszod, ez nem birka. ez droid. programok működnek így. parancsok, utasítások és algoritmusok szerint.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.01.07. 19:59:34

@tff: Azért van ez a bt., mert pénzbe kerülne a megszüntetése. Azt mondta egyébként az apehos nő, hogy legalább százezer ilyen kényszercég létezik, tehát ha a semmilyen bevétellel, eszközzel nem rendelkező cégeket egyszerű bejelentéssel és ingyenesen meg lehetne szüntetni, mindenki jól járna.
A kormánytisztviselőnek joga van megnézni ezt a számot a többi adat alapján. Továbbá felajánlottam, hogy személyesen bemegyek, és bizonyítom, hogy én vagyok én.
Egyébként a jogszabály például nem mondja ki tételesen, hogy nem küldhető ki az emil más címre. Ezt nem írtam le, de 20 percen át ezen is vitatkoztam a pasival, aki érdemben intézte az ügyet. Ja, és nemcsak a bt. adószámát kérik, hanem az enyémet is...

Kartal (rezervált) 2011.01.07. 23:47:20

mindig is tudtam, hogy a barna veszélyt nem onnan kell várni, ahonnan ijesztgetnek vele...

Lencsi Lány 2011.01.09. 22:33:37

"Mivel az én számlámon éppen akkor egy vas sem volt, 85 éves édesanyámnak a számlájáról utaltam a zsét." Ezek szerint kb. 50-60 év körüli lehetsz. És nincs 3000 a számládon? Ez GÁZ.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2011.01.09. 23:35:50

@Lencsi Lány: Magyarországon kétmillió munkanélküli van, és még mindig nő a számuk. Az 50 év felettiek esetében 35% körüli a munkanélküliség. A pedagógus bérek az átlagbér alatt vannak, a közüzemi díjak viszont emelkednek.
Igazad van, gáz, egy nagyon rossz társadalom jellemzője, hogy több évtizednyi - sok esetben nemzetközileg is elismert - lelkiismeretes munka után rengeteg embernek vannak átmeneti vagy tartós pénzügyi gondjai.

Rabyn 2011.01.10. 00:02:53

Pedig tényleg lelőne... Bármit mondana is ki a törvény, mindegy, hogy zsidókat, cigányokat, kékszeműeket kéne lelőni, ha a törvényben az van lelőne. Ő is és még sok más agyament.
Nem véletlen, hogy a második világháborúban olyan nagyon sokan haltak meg, sőt a mostani háborúkban is sokan halnak. Az agymosottnak azt mondod: Lődd le mert arab és lelövi, teljesen mindegy, hogy az férfi-nő, csecsemő kisgyerek, fegyvertelen. Mindegy.

Egy ismerősöm tegnap mesélte, hogy két kedves gárdistának kinéző el akarta vágni a torkát mert olyan nagyon göndör haja van, mint sok zsidónak... Nem tették meg csak beszéltek róla. Nem kicsit félt.

Lencsi Lány 2011.01.10. 19:38:29

@Strici: Óóó, pedagógus vagy?:) Anyukám is az volt 40 évig.Nagyon nehezen éltünk meg egy pedagógusi fizetésből. Ő szerencsés, mert korkedvezménnyel elmehetett klassz nyugdíjjal 4 éve.
Amit Rabyn ír 1ébként, teljesen igaz sztem, elolvastam pár tanulmányt a nácizmus tömegpszichológiájáról, a nő-vagy inkább droid picsa-ugyanaz a típus, mint azok az alacsonyabb és magasabb rangú náci tisztviselők és katonák, akik azzal védekeztek, hogy parancsra cselekedtek. És számomra a legelborzasztóbb az volt, hogy biztos voltam benne, hogy NEM hazudtak, nem kifogásként használták az alárendeltségüket, hanem őszintén hitték, hogy nem volt más választásuk. Úgy értem, fel sem merült bennük, hogy ne azt tegyék, amit előírtak nekik. Vagy ami a törvényben le van írva. Az ilyen embert tartom a legveszélyesebbnek az összes idióta közül, mert lévén, hogy nincs saját életcélja, a küldetést/parancsteljesítést teszi azzá. Bár lehet, hogy kissé messzire szaladtam ezzel a képzettársítással, hm? Azt viszont nem hinném, hogy a nő csak hergelni akart volna?!

Gukker 2011.01.11. 11:09:38

"Azt viszont nem hinném, hogy a nő csak hergelni akart volna?! "
Ebből látszik nemcsak korlátolt, de hülye is, hogy egyáltalán válaszolt egy ilyen nyilvánvalóan provokatív kérdésre. :)

Alensha 2011.01.19. 20:12:24

ha direkt provokálod, akkor mégis milyen választ vársz? :)

NewWay 2011.01.20. 11:28:29

Szerintem túl van fújva a poszt.

A hivatalnokok lehettek volna segítőkészebbek, de valószínűleg kötve van a kezük.

A történet során kiderült, hogy a posztoló lusta disznó volt kikeresni azt a 16 számjegyet a bankkivonatról, amivel 1 perc alatt megoldhatta volna a problémát.

Továbbá a könyvelője egy trehány alak, akire nem szabad könyvelést bízni, mert megkapta az emailt, de tojik rá.

Az én javaslatom: megszüntetni vagy eladni a Bt-t, minél előbb. Akinek nem való, az ne csinálja!

NewWay 2011.01.20. 11:29:45

De azért jó, hogy a posztoló zsidózott is egy szépet! Ez kellett is az unalmas sztorihoz!

"- Ha mondjuk, az lenne a törvényben, hogy minden zsidót meg kell ölnie, megölné őket?
- Igen."

He-he.
És itt nem kérdeztél vissza, hogy: mind a több-tíz millió zsidót?
És sajátkezűleg?
süti beállítások módosítása