HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A birka és a vár

2010.03.12. 09:17 Strici

Gyere! Építsünk együtt várat!

El sem hiszem: még alig ismerjük egymást, és már vannak közös szavaink és vágyaink. Egyszerre mondtuk ki, ez csodálatos! Várat akarsz Te is, de jó, de jó, de jó!

Gyere! Építsünk együtt várat!

Tudod, én már sokszor kezdtem valakivel együtt várat építeni, mert várat építeni jó. De mindig az lett a vége, hogy lerombolta. Ugye, Te nem csapsz be?

Gyere! Építsünk együtt várat!

Ne haragudj, amit a múltkor mondtam, csak nagyon sok volt már a csalódás. Tudom, hogy nincs két egyforma eset, én bízom benned, te is bízhatsz bennem. És közösen építjük a várat, ne félj, mindent megbeszélünk, és mindent együtt döntünk el.

Gyere! Építsünk együtt várat!

A mi várunk tökéletes vár lesz, mert mindketten akarjuk. És az idők végezetéig fogunk lakni benne együtt, meg a gyerekeinkkel.

Gyere! Építsünk együtt várat!

Akkor kezdjünk hozzá a tervezéshez! Hány tornya legyen? Egy vagy kettő? Te hányat szeretnél? Neked mindegy? Akkor legyen egy! Vagy mégis inkább kettő? Hát jó, majd később eldöntjük, nem a torony a legfontosabb.

Gyere! Építsünk együtt várat!

Azt beszéltük meg, hogy kitaláljuk, hol legyen a lóistálló. Te mondtad a múltkor, hogy gyerekkorod óta álmod a lovaglás. Megértem, hogy fáradt voltál tegnap; de nincs semmi baj, én terveztem egy istállót. Tetszik? Akkor jó. Jó,hogy van végre valakim, aki megért.

Gyere! Építsünk együtt várat!

De jó, hogy ismét itt vagy! Dehogy szídlak le, velem is szokott történni olyan,hogy közbe jön valami, és kések. Csak azért ilyen riadt az arcom, mert féltem, hogy Te se jössz többé. De most itt vagy, jó, nagyon jó.

Gyere! Építsünk együtt várat!

Látod, ilyen lesz a fürdőszoba. Lesz benne minden, amit akartál. Hatalmas kád pezsgőfürdővel, mindketten elférünk benne kényelmesen, és összebújhatunk.

Gyere! Építsünk együtt várat!

Lassanként meg kéne venni a bútorokat. Mikor érsz rá? Majd minden bútort kipróbálunk a boltban, jókat álmodozunk, hogy melyikben milyen lenne, és kiválasztjuk a legtökéletesebbet, hiszen a miénk lesz. Tehát mikor érsz rá? Akkor válasszam ki egyedül? Azt mondtad, szeretsz bútorboltosdit játszani... Jó, kiválasztom egyedül, remélem, tetszeni fog neked is. Hiszen ismerjük egymást, a közös vágyainkat.

Gyere! Építsünk együtt várat!

Holnap megveszem a festéket és a színezékeket. Sokfélét, hogy a szivárvány összes színében tündökölhessen a várunk. Mindegyik szoba másmilyen lehet. Olyan jó, hogy Te is szereted a sokszínűséget.

Gyere! Építsünk együtt várat!

 Még nem keverted ki a színeket? Egy hete várok rá, de tudom, ahhoz neked ihlet kell. Van egy meglepim! Hoztam Neked zenét, muzsikálok egy kicsit, attól biztosan elfelejted a gondjaidat, és csak ránk fogsz gondolni, és megint jó lesz, a festék meg ráér még egy kicsit.

Gyere! Építsünk együtt várat!

Kinyithatod a szemed! Elkészült a várunk, a mi közös várunk, amit együtt építettünk. Éjszaka még csinosítgattam egy kicsit, hogy amikor ma reggel jössz beköltözni, minden tökéletes legyen. Ugye gyönyörű? Olyan, amilyennek mindketten akartuk. Most hová mész? Legalább nézd meg... Kérlek, nézd meg... Kérlek, nagyon szépen kérlek... Nézd meg...  Mielőtt Te is eltűnsz örökre.

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr261833431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.03.12. 10:17:26

Tökéletes jellemzése annak, amikor egy férfi akarja a kapcsolatot irányítani. Ha hagyná, hogy a nő irányítsa, vára is lenne, meg az is, aki benne lakik vele és a gyerekeivel.
ííííííííííííXC x - Ezt a sort Amália cica írta, és tökéletesen tükrözi a véleményét. (fiú egyébként)

Kono 2010.03.12. 10:34:01

Larry (Dr. Lawrence:) Crabb szerint a nők és férfiak közti alapvető különbség az, hogy a férfias férfi HATÁSSAL van a környezetére, a nőies nő pedig KAPCSOLATBAN van vele. Jellemző :D

rutinosszűz 2010.03.12. 11:50:55

@miriamele: Szerintem meg nem erről van szó. Tévedés volt hinni abban, hogy a másik tényleg akar közös várat. Csak nem merte kimondani az elején, mert sajnálta az egyiket, hiszen olyan sokszor csalódott már.

Miért ne lenne elképzelhető, hogy két ember valóban közösen dönt és alakítja közös sorsát? Miért kéne irányító? Hogyan lehetne úgy egymásé lennünk, hogy ne tiporjuk szét a lelkünket,a titkot, ami a sok közösben csakis a miénk?

„Megérkeztünk.
Íme lássad:
Ez a Kékszakállú vára.
Nem tündököl,
mint atyádé.
Judit, jössz-e még utánam?”
(...)
„Vigyázz, vigyázz miránk, Judit!”
(..)
„Minden virág neked bókol”
(...)
„Most már Judit mind a tied.
Itt lakik a hajnal, alkony,
Itt lakik nap, hold és csillag,
S lészen neked játszótársad.”

flea 2010.03.12. 11:53:03

@rutinosszűz:
"Az utolsót nem nyitom ki"
"Negyedikre éjjel leltem..."

Mekkora mű, te jó ég! És tényleg nagyon ide illik.

rutinosszűz 2010.03.12. 12:20:26

Meg arra gondoltam még, hogy a másik is szeretett volna valami közöset, de valami egyszerűbbet, kevésbé megerőltetőt. Olyat, ami a többieknek is van. Mert nem volt elképzelése a várról az életének előző időszakában. Akárkivel nem lehet várat építeni, ahhoz előképek kellenek.

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.03.12. 18:20:50

Strici,ez a mai napom legszebb metaforája.Leírtad az angol-tanfolyamom résztvevőivel való kapcsolatomat.Nem akarom elhinni,hogy rokon lelkek vagyunk:)))))))))))))))
süti beállítások módosítása