HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A tűzoltó is ember!

2010.06.10. 10:16 Strici

Ritkán szoktam ilyen gyorsan új posztot kitenni, de ezt most fontosnak tartom. Egy pár perccel ezelőtt kapott levelet idézek, szó szerint. Egyszersmind mindannyiunk nevében köszönöm a tűzoltók munkáját.

"A hazánkat sújtó természeti csapás komoly terhet rótt az ország összes tűzoltóságára is. A május szinte csak a kárelhárításokról szólt. A napi többezres riasztás és megfeszített munka ellenére a tűzoltók jelentek meg először az árvíz sújtotta területeken.

A tűzoltóságok mindezt úgy tudták megoldani, hogy a szabadnapjaikról rendelték be az állományt, sőt van olyan tűzoltóság az országban, ahol 24-24 órás váltásra kellett átállni a létszámhiány miatt. Azt sem kell elfelejteni, hogy az árvízi munkálatok előtt is folyamatosan szivattyúztak, fát vágtak küzdöttek az elemekkel. Az árvíz közeledtével a tűzoltóságok úgy tudtak több száz tűzoltót a gátakra vezényelni, hogy a munkálatokra jelentkezők ÖNKÉNT vállalták, hogy azonnal a veszélyeztetett területre sietnek! Nem kellett senkit paranccsal a gátakra utasítani, holott a jogszabályok ezt megengednék.

 

Tették mindezt úgy, hogy sem a felszerelésük, sem pedig a szállásuk és ellátásuk nem volt előre biztosítva! A kezdeti ellátást minden tűzoltóság maga-maga oldotta meg.

A tűzoltók nem panaszkodtak, hogy kényelmetlen és rossz körülmények között kell pihenni, nem panaszkodtak, hogy sokszor étlen-szomjan tették azt, amire felesküdtek, nem rohantak a sajtóhoz, hogy a mellig érő hideg és fertőzött vízben gázolva kell menteni az embereket, nem sírtak, hogy az elkeseredett és sokszor jogosan felháborodott lakosságot nekik kell rábeszélni és meggyőzni arról, hogy el kell hagyni az otthonaikat. A tűzoltó mindezt szótlanul tűri és teszi a dolgát ott, ahol a legnagyobb szükség van rá!

 

Felhívnám a társadalom és a sajtó figyelmét arra, hogy az országban léteznek tűzoltók is! És nemcsak fegyencek és iskolások, nemcsak vámosok és rendőrök, nemcsak segélyszervezetek és önkéntesek, nemcsak honvédők és katasztrófavédők vannak a gátakon!

 

Ezenkívül felhívnám az új kormány vezetőinek a figyelmét arra, hogy nem csak ott kell dicsérni a mentésben résztvevő állományt, ahol korrupciós ügyek és vezetőváltások történtek!

 

Felhívom továbbá a Belügyminisztérium vezetője, Pintér Sándor miniszter úr figyelmét arra, hogy minisztériumába visszakerültek a tűzoltóságok! Sajnos amióta a minisztérium élére kinevezték, Pintér Sándor a sajtó nyilvánossága előtt említést sem tett a tűzoltóságokról, és azok munkájáról!

 

Mélyen megalázottnak érezzük magunkat!

 

A Fővárosi Tűzoltóság Szakszervezete és minden tűzoltó nevében:

 

Murai László

tűzoltó főtörzsőrmester (ember)

Vezetőségi Tag"

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr222070992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apukam_vilaga 2010.06.10. 11:00:09

Én sokat gondoltam erre, hogy sokszor tesznek a tűzoltók komoly bevállalásokat, továbbá segítenek rászorulókon meg azok szervezetein.
A magam és minden jó érzésű ember nevében köszönöm ténykedésüket -remélve, hogy én sosem kerülök olyan helyzetbe hogy ezt igénybe kelljen vegyem-.

Tisztelt Tűzoltók ! Jó egészséget, sok örömet Önöknek.

_John_Doe_ 2010.06.10. 12:12:21

Beírtam egy hosszút, aztán kitöröltem.

Igaza van, meg nincs is.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.06.10. 17:25:45

a hivatástudó emberek előtt le a kalappal.
aki 50 forintért adja a homokzsákozó katonáknak a kávét, az meg rohadjon meg.

_John_Doe_ 2010.06.10. 18:59:01

@Bachterman:
Utaltam pénzt védekezési költségekre-a bank jutalékot számított fel érte, rohadjanak meg.
Mentem homokzsákot pakolni, tankoltam-a benzinkút pénzt kért a benzinért, rohadjanak meg.
A cégem adott adományt, az állam ÁFÁ-t fizettet utána, rohadjanak meg.

Ugye?

(A fentiek valós példák)

A Tyne folyó déli partja 2010.06.10. 21:01:07

@_John_Doe_: az enyémért meg még átváltási díjat is vont le:)

_John_Doe_ 2010.06.10. 22:15:16

@Animacs:
Ugye milyen rohadékok? A nyomor vámszedői.

ftk 2010.06.11. 23:15:13

Bocs, de OFF leszek (egyébként a tűzoltóknak minden elismerésem - az eddigi összes velük való találkozásom akár személyesen, akár bármilyen médiumon keresztül azt erősíti bennem, hogy ők igazán remek fickók):

Strici, nagyon kíváncsi lennék a véleményedre a 29 pont közalkalmazottakat érintő részeiről. Én itt hörgök magamban, mert úgy látom, hogy 1) az eddiginél is nagyobb valószínűséggel rúghatnak ki úgy, hogy semmit nem tehetek ellene - és hogy meg sem előzhetem; 2) ráadásul egy fitying végkielégítést sem kapnék 98% adózás után - amiből élnék legalább pár hónapig. Nincs itt valami rettentő nagy gáz?

2010.06.12. 12:37:01

@kriszi:

Téged mint távmunkást mennyiben érint ez? (Már azon kívül, hogy jó lehetőég volt a blogodat reklámozni. :) )
Elsősorban a korábbi kormány által létrehozott, több száz fős faszverészeti minisztériumokat és egyéb sóhivatalokat fogják érinteni a leépítések, ha figyelte valaki a fityesz programját, ez elég egyértelmű.

Az is cinikus, hogy eddig mindig, mindenhol az ment, hogy le kell építeni a kávéfőzészeti szakelőadó Micikéket a közigazgatásból, és helyettük csak azok maradjanak, akik tényleg érdemi munkát végeznek. Most meg, hogy elkezdik ennek a gyakorlati megvalósítását, hogy szívén viseli hirtelen mindenki az online fórumokon a közszolgáknak a sorsát, holott pár hete még épp ellenük fröcsögtek, hogy "én az adómból eltartok a családom mellett négy köztisztviselőt is, nem kell ennyi léhűtő az országnak". Nem átlátszó ez egy kicsit?

ftk 2010.06.12. 16:59:04

Tff, a blogot aztán végképp nem akarom reklámozni, tekintve, hogy ha jól emlékszem, novemberben frissítettem utoljára. Engem ez mint közalkalmazottat érint. A távmunkás énem pillanatnyilag az önkéntes munka örömeiben részesül, ha éppen tudni szeretnéd.
Remélem, a cinikus részét nem nekem szántad, ugyanis ha igen, akkor nagyon mellélőttél. Mivel én közalkalmazott vagyok, elég jól tudom, hogy ki mindenki tartozik a közszférába a kávéfőzészeti szakelőadókon kívül (aki nekem per pillanat fehér elefánt, mert "tudom", hogy létezik, de még sosem láttam).

2010.06.12. 18:01:03

@kriszi:

A cinikust egyáltalán nem neked szántam. :)
süti beállítások módosítása