HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A birkalány bablevese

2011.09.11. 22:09 Strici

Szenzáció kell? Folyjon a vér? Lehessen szurkolni a gyilkosnak, netán tüntetni is a visszaeső bűnös mellett? Igen, egyre inkább erről szólnak az úgynevezett híradások.  Ám ahhoz, hogy egy bűnügyi hír elérje a média és a médiahasználók – vagyis a birkák – ingerküszöbét, sok-sok feltételnek kell megfelelni.

Valószínű, hogy történetünk főszereplőjének esete nem különleges esemény. Ami vele történt, bárkivel megeshet. Legalábbis az emberi nyomorúságnak azon a szintjén, ahol ő tengeti életét.
 
Az alig nagykorú lány egymaga tartotta el a családot. Édesanyja munkaképtelen volt, talán mindig is az, talán csak attól kezdve, hogy a részeges férje rendszeresen félholtra gyepálta őt. A lány viszont szorgalmas volt, s noha minimálbér volt a fizetése, minden hónapban félre tett egy parányi pénzmagot. Volt ugyanis egy nagy-nagy álma: egyszer, csak egyetlen egyszer főzni egy hatalmas bográcsban csülkös bablevest, s enni  hozzá friss, fehér kenyeret.
 
Addig gyűjtögetett, bizonnyal éhezett is a lány, ameddig végre összejött – egy teljes év alatt jött össze – annyi megtakarított pénze, hogy el tudott menni a piacra. Előző este beáztatta a babot és a füstölt csülköt, reggel pedig főzni kezdte a lakomát. Amikor már elkészült a bableves, szaladt a pékhez boldogan, s hozta tőle a friss, fehér kenyeret.
 
Kitette a tányérokat az asztalra, odakészítette a kést is, hogy majd azzal szeli a kenyeret. Az édesanyjával együtt izgatottan várták az apát. Aki megkésve ugyan, viszont dülöngélve megérkezett – vagy inkább beesett a lakásba. Amikor meglátta a bográcsot, derenghetett neki valami egy másfajta edényről. Lehúzta hát a gatyáját, és belepisált a bablevesbe.
 
A lány fölkapta a kenyérvágó kést: beledöfte az apjába. Egyetlen szúrással ölte meg.
 
A bíróság 2,5 év letöltendő fegyház ítélte. Sem a tárgyalásokon, sem az ítélethozatalkor nem volt jelen egyetlen tévé, rádió sem, s valahogy a máskor oly lelkes celebek sem demonstráltak.
 
A lány csöndesen viselkedik a börtönben, nincs vele gond. Eltelt az első fél év, példás magaviselete miatt esetleg előbb szabadul. Az állását biztosan elveszítette, és fájdalomdíjul sem filmesítik majd meg az életének történetét, jó pénzt fizetve a sztoriért.  Lehet, hogy nem lesz más választása: tényleg bűnöző lesz.
 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr953219482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.09.13. 08:51:00

remélhetőleg tényleg bűnöző lesz; az legalább kifizetődik. nem úgy, mint az álmok kergetése.

Büszke_troll 2011.09.16. 00:31:25

Szív szakadj meg, oh, mily szörnyű történet.

Szerintem is kevés a 2 és fél év amit az csülkös bablevesbe hugyozó apa legyilkolásáért kapott a nő. E tettnek (pisilés) ugyanis nem ez a normál elintézési módja, legyen bármilyen jól sikerült az étel.
Gondolom voltak enyhítő körülmények, azért e csekély büntetés.

Prof. azsiráf.PhD. 2011.11.21. 13:45:35

@Büszke_troll: szerencsére nem te vagy a bíró.... az a két és fél év még sok is volt.

a te életed valszeg nem baszta tönkre egy alkoholista apa. örülj neki, maradj csendben és adj hálát az istennek minden nap ezért.

Büszke_troll 2012.02.12. 23:23:30

@Prof. azsiráf.PhD.:

"a te életed valszeg nem baszta tönkre egy alkoholista apa."

Ugye nem kell bocsánatot kérnem érte?

Taníts engem, minek legyen még a büntetése késelés? Alkoholista apa, ezt már tudjuk. Esetleg csaló házastársé lehetne megkövezés?

A 2 és fél év bőven enyhe ítélet a gyilkosságért.
süti beállítások módosítása