HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A titkosszolgálati birka kezét megkötötték

2010.03.18. 18:25 Strici

Fürst György, a hűtlen kezeléssel gyanúsított volt Terézvárosi alpolgármester vélhetőleg annak az afrikai ország diplomatájának adta ki magát, amely ország hatóságai az elmúlt években számos esetben adtak ki vagyonosodási vizsgálatokhoz magyar állampolgároknak fiktív adó- és jövedelemigazolásokat - értesült a HavariaPress.

Ezzel a módszerrel juthatott kettős állampolgársághoz és a vagyonosodási vizsgálatokat megúszó számos hirtelen meggazdagodott milliárdos magyar. Ezeket a papírokat a legtöbb esetben az afrikai ország tiszteletbeli konzulátusán intézték. A visszamenőlegesen kiállított bankszámla igazolások és jövedelemigazolások ára 3 és 15 millió forint között mozgott. Ez a tétel azok számára, akik százmilliós jövedelmeket titkoltak el, nem volt jelentős. A titkosszolgálatoknál már évek óta tudtak a fura jövedelemigazolási ügyletekről. Mire feljelentést tudtak volna tenni az ügyekben, már a politika magasabb szintjein is kezdték alkalmazni az afrikai módszert, emiatt a kezük meg volt kötve, nem tehettek feljelentést az ügyekben. Az APEH-nál minden esetben elfogadták a hitelesnek tűnő - szinte szó szerint azonos tartalmú - igazolásokat, negatív megállapítás nélkül sorra megszüntették és jogerősen befejezték a vagyonosodási vizsgálatokat. Az afrikai országban folytatott fiktív gazdasági tevékenységről és annak nem létező eredményéről szóló visszamenőlegesen kiállított igazolások híre a társadalmi élet szinte valamennyi rétegét elérték, a számos kétes hírű vállalkozón kívül volt a megrendelők között művész, politikus, újságíró, ügyvéd, feltaláló, felszámoló biztos, egykori adóhivatali vezető és tábornok is.

Kiderülhet még valami banánköztársaságunkban?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr971850284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.03.19. 08:54:58

Engem az is érdekelne, hogy hogy lehet "mosandó" pénzhez jutni...

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2010.03.19. 13:51:46

Szerintem az érintett elvtársakat és elvtelentársakat teljes vagyonelkobzásra kell ítélni, és a velük együttlakó családtagjaikkal együtt ki kell toloncolni abba a bizonyos afrikai országba. Az illető országnak a diplomatáit ki kell utasítani az országból, a konzulátust pedig meg kell szüntetni, annak épületét el kell kobozni kártérítésként.

Kartal (rezervált) 2010.03.19. 16:22:58

@Szakaly Gyorgy: ezzel egyetértek.

Egyébként csak nézek mint a moziban. Mi a franc közünk van Közép-Afrikai Köztársasághoz??? Megáll az ész. És még ő veri a nyálát, hogy nem voltak tekintettel a diplomata státuszra!
Vastag-e a bőr???
süti beállítások módosítása