HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A teljes emberi humánum

2009.09.09. 12:48 Strici

Jó ám, hogy az embert elárasztják mindenfajta reklámokkal, s az még jobb, ha egy felnőttképzéssel foglalkozó szervezet reklámozza magát.

Az már kevésbé szívderítő, ha a reklámért senki nem vállalja a felelősséget, még Durjanc Dóra sem, aki pedig a Dft. Hungária emilje szerint az a hölgy, akihez egyéb kérdésekben lehet fordulni – ő a program vezetője.

De miről is van szó? Ehhez – ha nem is teljes terjedelmében – idézem az ajánlatot, amely egynapos képzésekről szól, a magyar nyelven beszélők számára közismert „Best practice” fedőnéven.

Csak a gyakorlati képzésekben hiszünk: Nem hiszünk az elméleti szakemberben, csak gyakorlatban azonnal hasznosítható ismereteket közvetítünk.

A gondolkodásra hatunk, nem a cselekvésre: A résztvevőket nem cselekedni, hanem gondolkodni tanítjuk, és akkor önállóan is képesek lesznek uralni a cselekvéseiket, a tréner-tanácsadó nélkül is.

Forradalmárok vagyunk: A résztvevők teljes emberi humánumát mozgósítjuk. Szemléletmódra hatunk, ami a gondolkodásban és cselekedetben is megmarad.

Az ügyfél-elégedettséget nem elérni, hanem meghaladni akarjuk: A jobb szállítói pozícióra törekszünk: szándékunk szerint szeretnénk jobban tudni, hogy mire van szüksége az Ügyfélnek, mint saját maga.”

Gondoltam, megkérdezem már Dórát, hogy mi is a teljes emberi humánum? Mert ha van teljes, akkor van részleges is. Ha van emberi humánum, akkor van állati, növényi, tárgyi, meg ki tudja még, miféle. Noha Dóra nem tudott választ adni, aki pedig tudott volna, annak a nevét Dóra nem árulta el, így buta maradtam. Mint ahogy azt sem tudtam meg – nem jutottunk idáig –, hogy vajon az előadók, akik között címzetes egyetemi docens is virít, miért nem hisznek az elméletben? Vásárolták a címzetest ugyanilyen egynapos tanfolyamokon, mint amilyen képzéseket a Dft. Hungária hirdet? De jaj, mit is írok… nem előadók vagy tanárok ők itt, hanem trénerek. Így persze egészen más. Forradalmár trénerek, hozzájuk képest Che Guevara kispolgári puhány volt, meg is érdemli, hogy lepuffantották, mert nem tudta mozgósítani a teljes emberi humánumot. Pedig milyen egyszerű lett volna e mozgosíthatósági tudomány birtokában azt mondania a titkosszolgálatnak, hogy a gyilkolászásnak sokkal szebb dolog meghaladni az ügyfél-elégedettséget.

Dóra azt javasolta, hogy vegyek részt e képzéseken, és akkor mindenre megkapom a választ, Én ugyan azt mondtam, hogy egy ilyen nyilvánvaló lufira nincs időm, de ha jöttök velem birkák, együtt biztosan jól szórakoznánk. Ha jól értem a reklámot, a képzés ingyenes... Izé... azt hiszem, nem jól értem, mert egy cégtől csak egy embernek az, de ez se derül ki azonnal.

 

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr411370837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2009.09.09. 13:21:48

Van erre egy szép magyar szó: bullshit

Csak gyakorlat?
Még a kőbaltapattintás mögött is van elmélet, nem árt tudni hogy a kő szerkezetére milyen szögből mérjünk ütéseket. Lehet a nélkül is, csak akkor vagy sikerül vagy nem.

"A résztvevőket nem cselekedni, hanem gondolkodni tanítjuk"
Tehát elméletet tanítanak nem gyakorlatot...

"Az ügyfél-elégedettséget meghaladni..."
Tehát kielégítenek?

"best practice, tréner-tanácsadó, forradalmár, teljes emberi humánumát mozgósítjuk"
Ezek gyöngyszemek :)

OFF:
Strici, megkaptad e a levelem(aug.27.), ha igen mi a helyzet?

váj mí 2009.09.09. 14:00:54

„Csak a gyakorlati képzésekben hiszünk: Nem hiszünk az elméleti szakemberben, csak gyakorlatban azonnal hasznosítható ismereteket közvetítünk.

A gondolkodásra hatunk, nem a cselekvésre:"

Egy kurva kibaszott nagy önellentmondás már így az elején. Akkor mégis mi a büdös francot akartál még ezek után tőlük?

váj mí 2009.09.09. 14:17:08

Bocsi, nagyon OFF, de éppen most hallgatom/nézem a királyin a román nyelvű adást. Valami kurvaszörnyűűűű!
Éppen ugye az aktuálism témáról, a sulikezdésről van már szó (Gyula) vagy 15 perce.
Hát!
Basszameg!!!!!! Egyszerűen képtelenek kiejteni magyar akcentus nélkül a speciális hangzókat: ă,î,â (ezek az "ö" és az "e" hang közötti "vicces" tartományba esnek.) Műsorvezetőstől, tanársotól, mindenestől.
A hangsúlyozás meg egyértelműen magyar. Valami kibaszottul szörnyű hallgatni :(. A tükörfordításokról már nem is beszélve. (A román nyelvben nincs olyan köznapi nyelvi kifejezés, hogy "autoguvernare de ţară")
Bakker, ennél már az a barátom is jobb kiejtéssel beszél románul (ha rá van kényszerítve), aki pár éve még visszakérdezett a conştanţai zsarutól, hogy "He?". Mert azt kérdezte, hogy "Cum te cheamă;" , és nem vágta elsőre, hogy a nevét kérdezte.
Szánalmas a királyi, nagyon :(
ON

uni1002 2009.09.09. 15:51:14

@váj mí: Valamikor hallgattam a Bukaresti Rádió magyar nyelvű műsorát. /még a Kárpátok titánja alatt/ Az is szánalmas volt, azonnal ki lehetett szúrni a román akcentust. Valószínűleg a bemondónak sem magyar volt az anyanyelve. A kínai, és a török magyar nyelvű adás sem piskóta. Alig lehet érteni.

uni1002 2009.09.09. 16:13:31

www.dft-hungaria.hu/egynaposkepzesek
/a_hiba_produktiv_ereje_ajanlat.pdf

Azannya. Ezt sem tudtam.:
"A hiba nem üldözendő rossz, hanem a fejlődés motorja"
El tudom képzelni, hogy átugrik a kocsijában a vezérműszíj, nagy csattanás, szerviz, árajánlat 400ezer forint, és csak ismételgeti az ember, hogy a "hiba nem..." és idvezült mosollyal fizet, mert az autója motorja a fejlődés motorja...

Idézet tőlük: "Csak a gyakorlati képzésekben hiszünk: Nem hiszünk az elméleti szakemberben, csak gyakorlatban azonnal hasznosítható ismereteket közvetítünk."
Erről az jut az eszembe, mikor úgy 95' körül 6 hetes videomagnó javító tanfolyamot hirdettek, rokkantaknak. Követelmény 8 általános.
Mi a fenének tanultam elektronikát, félvezetőtechnikát, híradástechnikát, mechanikát,
amikor pifpuf 6 hét alatt lehet videomagnót javítani megtanulni. Nem terheljük a gyereket elmélettel, nem érdekes, elég hat hét, és csak úgy javítja...

váj mí 2009.09.09. 20:40:30

@uni1002:
Nem kellene erőltetni annak, akinek nem anyanyelve ezeket a műsorokat. Mert átkozottul szánalmas a végeredmény :(

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2009.09.09. 21:22:51

@a_tom: igazad van, ez az. Annyira utálom ezeket a falvédő szövegeket, hogy le sem tudom írni!
Ma délután felhívtak valami ajánlattal, rémes hangsúllyal mondta a hölgy a betanult szöveget. Tanár vagyok, hallom a leckefölmondást. Meg kellett állítanom, hogy tulajdonképpen, miről is van szó, erre mondja, hogy ilyen ajánlat, meg olyan. Kb két perce beszélt, de nem volt világos számomra, hogy mit is akar eladni. Kénytelen voltam közölni vele, hogy csak az idejét fecsérli, mert egy huncut petákom sincs erre, és sajnos másra sem.
süti beállítások módosítása