HTML

Birka nép

A birka nép istenére esküszünk, esküszünk, hogy mindig birka nép leszünk! Küldjetek történeteket a birkanep@lajt.hu-ra!

Friss topikok

  • Foldes Gazda: @uni1002: Így igaz . Velem megtörtént ,hogy a munkaadóm ukázára orosz katonai járművel kellet utaz... (2014.04.24. 17:52) Hagymaszárat a birkának!
  • elkeseredett.polgar: Szerencse, hogy legalább blogok szintjén ismerjük egymást, így egyszerűbb volt ennek a kis "oktatá... (2013.05.08. 22:10) A birka házhoz száll
  • zellerlevél: Több, mint három év eltelt a poszt megjelenésétől, és semmi sem történt? (2013.03.24. 20:36) A koponyahiányos birka és az Optimális Családtervezési Modell
  • Gáb-orom: Jól esett volna egy kis forrás. Azt hiszem innen vannak, nem? puafesztival.hu/ (2012.08.31. 22:21) A birka párzik
  • Reactor: Ne is. Még a végén érvelned kellene. (2012.07.07. 16:20) Büdös birka

Linkblog

A birka választ kapott

2010.01.04. 22:22 Strici

Emlékeztek még az egészségügy privatizációjáról szóló vitákra? Nos, e vita közben egyik barátom az alábbi emilt küldte az összes parlmenti képviselőnek, függetlenül attól, hogy a képviselő melyik párt színeiben tündökölt. Ugyanis – közpénzből – azért kapott az összes képviselő internet hozzáférést és drága laptopot, hogy azt a köz érdekében használja, és közvetlenebb kapcsolata lehessen az őt megválasztő néppel.

Tisztelt Képviselőm!

Amennyiben elfelejtette a megszólítás valódi tartalmát, emlékeztetném rá, hogy a demokrácia vagyis a népképviselet érdekében mi, a nép, olyan embereket küldtünk egy törvényhozó testületbe, mely emberek a választóik megbízásából, választóik akaratát képviselik.

A választópolgárok 2006 tavaszán elsöprő többséggel olyan pártokra adták voksukat, melyeknek a programjában éppen, hogy nem szerepelt az üzleti több-biztosítós rendszerre való áttérés.

Az eltelt másfél év szakmai vitái során világossá vált, hogy nincs egyetlen olyan érv sem, ami alapján a társadalom e tekintetben helyes választását felül kellene vizsgálnia.
A WHO megállaptása szerint "az egészségügyi alapok privatizációja negatívan befolyásolja a szolidaritást, csökkenti a hátrányos helyzetűek hozzáférését és rontja az egészségügyi rendszer teljesítőképességét".

Választópolgárként arra kérem Önt, hogy a fenti érveket megfontolva, különös tekintettel az Egészségügyi Világszervezet konszenzussal elfogadott egyértelmű állásfoglalására, ne támogassa szavazatával a társadalombiztosítás üzleti alapokra helyezését!

Megtisztelne, ha röviden tájékoztatna az Ön személyes álláspontjáról ebben a kérdésben.

Budapest, 2007. december 7.

(teljes név)
választópolgár

A barátom – miként az várható volt – annak idején mindössze két választ kapott, ebből az egyikben simán lehülyézték, állítván, hogy a nép gyermeke ilyen bonyolult kérdésekhez nem érthet.

De ami késik, nem múlik. Ma, vagyis 2010 január 4-én egy Fetser János nevű (tök mindegy, melyik párthoz tartozó senkiházi) képviselő címéről tértivevény érkezett, amely tehát igazolja, hogy a tekintélyes kegyúr gépén e napon megjelent a barátom 25 hónappal ezelőtt küldött levele. Ez nem azt jelenti, hogy el is olvasta ez a fazon az írást, hanem csupán azt, hogy bekapcsolván a laptopot, ezúttal véletlenül nem aknakeresőt játszott vele.

Hozzá kell tennem, hogy a címzettek többségétől még visszaigazolás se érkezett, egy részük esetében pedig 2007-ben a „postafiók megtelt” hibaüzenetet küldte a szerver.

 

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://birkanep.blog.hu/api/trackback/id/tr621646816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rabyn 2010.01.05. 00:42:13

Esküszöm elmegyek képviselőnek:D Nekem is kell ingyen laptop. (és én még használnám is)

Egyébként meg mit várt, hogy válaszolni fognak? Ugyanmár... Az nem ez az ország:) (szerintem a képviselők fele azt se tudja mi az az e-mail)

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2010.01.05. 06:09:17

Azt hittem, már a közigazgatástól kaptál választ.

Kartal (rezervált) 2010.01.05. 18:34:51

Tudod, hol találtam meg a nevet? Itt:
www.korrupedia.hu/index.php/Kezd%C5%91lap

Nem is tudtam, hogy van ilyen, de nem árt tudni...

a_tom 2010.01.06. 08:56:26

Szerintem a jelenlegi politikusok nem érdemlik meg hogy hasonló vicces levelekkel szórakoztassuk őket. Az ilyen kifejezéseket hogy demokrácia meg képviselet szerintem szintén ne ismételgessük, még viccből sem, mert sokan még hiszik hogy ez a rendszer ilyen és csak megerősítjük őket tudatlanságukban.
Ez a régi szép írás jutott még eszembe a témáról:
pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar

Liquidos 2010.01.07. 17:01:50

Elkeserítő, hogy milyen kilátástalan a helyzet, egyfajta 22-es csapdája. Egy olyan gépezet ez, ami ellen látszólag nincs ellenszer. Akárhonnan nézed, csak Te, az állampolgár járhatsz rosszul...

nsocsi http://bezerédj amália.blog.hu 2010.01.07. 22:12:39

Elolvastam az összes linket,és mostan igen szomorú vagyok.Ez a mérhetetlem arrogancia,párosulva a mérhetetlen sötétséggel...,és a fajtajelleg mindig kiütközik,ez az emberfajta " választódik meg" képviselőnek,mindig,mindenhol.

uni1002 2010.01.12. 11:14:45

@Kartal (aki beleszól):
Nem szeretem az olyan honlapokat amelyek így kezdődnek:
"SZOCIALISTA-SZABADDEMOKRATA KORRUPCIÓS LEXIKON"
Azt a benyomást akarja kelteni, mintha csak a fenti két párt lenne korrupt, a többi maga a tisztesség.
Büdös a háttér. Tisztességesebb lenne, ha közölnék, ki fizeti a szerkesztőket. A leírtakkal semmi bajom.
Ráadásul hozzáférhető fórumuk sincs, ezért itt mondtam el...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.01.13. 08:43:53

"egy részük esetében pedig 2007-ben a „postafiók megtelt” hibaüzenetet küldte a szerver."

ebbe már én is futottam bele, hivatalos ügyben, nem is "kis" embernél. értsd: olyannál, aki megfizethetett volna egy titkárnőt, hogy karbantartsa a levládáját.

siralomvölgy....

BŐS 2010.01.18. 19:44:38

Bocs Strici,

arra nem gondoltál, hogy választott képviselőinknek más dolga is van, minthogy minden hozzájuk érkező e-mailt elolvasson?

Én egy iszonyúan nagy multinál dolgozom, (és nem bölcsészdiplomám van)még az első 15-be is befér a HVG Top 500 felmérésén (természetesen árbevétel és nem nyereség tekintetében), mégis időm nagy részét azzal töltöm, hogy felesleges e-maileket törlök azok végigolvasása nélkül.

Bocs a helyesírási hibák miatt, tudom kisbetűvel és nem illik mondatot kezdeni, de Nádasdy Ádámra hivatkozom ...!!!????

a_tom 2010.01.18. 20:27:33

@BŐS:
Elvileg egy képviselőnek a választópolgárokat kéne képviselnie. Mivel kevés a mentalista közöttük, a gondolatolvasás helyett kapcsolatba kéne lépniük egymással valahogyan, hogy a képviselő tudja hogy egyáltalán mi a dolga. Mintha azt mondanád hogy a melósnak jobb dolga is van annál hogy meghallgassa a felettesét aki az utasításokat adja a munkavégzéséhez...
De ha annyira fontos embernek képzeli magát hogy nem alacsonyodik le odáig hogy szóbaálljon a néppel akkor legalább a kb 20fős léhűtő stábjából egyet válasszon ki és csinálja meg az helyette...

Az hogy egy email érdektelen e, akkor lehet eldönteni ha elolvassa az ember, legalább felületesen. Hogy hol dolgozol és ott mennyi az árbevétel, ezt melyik újság írja meg teljességgel érdektelen ebből a szempontból. Bár érdekes hogy azért fizetnek hogy emaileket törölj...

A bocsánatkérésre fordított idő és energia töredékével kijavíhattad volna a hibákat, de a kifogások keresése ősi, szent, nép-nemzeti sportnak számít az országban, úgyhogy megértem, ha nem is tudom elfogadni.
süti beállítások módosítása